Sebastian Tuna este doctorand al Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (Ro) și profesor asistent la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima ”în Cluj-Napoca.

De-a lungul anilor a primit o educație muzicală excepțională la Universitatea Emanuel din Oradea (Ro), la Academia Națională de Muzică „Gh. Dima ”din Cluj-Napoca, la Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano (It), la Mdw - Universitatea de Muzică și Arte Performante din Viena (At).

A participat la numeroase cursuri, cursuri de master sau ateliere susținute de compozitori și profesori remarcabili precum Adrian Pop, Cornel Țăranu, Sabin Pautza, Doina Rotaru, Michael Jarrell, Ivan Fedele, Peter Ruzicka, José Manuel López López, Tristan Murail, Stefano Gervasoni, Alessandro Solbiati, Gabriele Manca, Toshio Hosokawa, Allain Gaussin, François Paris, Bruno Mantovani, Philip Cashian, Augustin Fernandes, Edgard Alandia, Yann Robin, Francesco Filidei și alți compozitori și profesori de excepție.


De-a lungul anilor, a participat, de asemenea, la numeroase concursuri pentru compozitori, iar pentru activitățile sale, ca compozitor, a fost recompensat cu un număr impresionant de premii și burse. Creația sa include o gamă largă de genuri ca lucrări solo, muzică pentru cor, cântece, muzică de cameră, scene de operă, lucrări simfonice și vocale-simfonice.

Recunoașterea sa este validată de prezența sa constantă la diverse concerte și festivaluri, atât la nivel național, cât și internațional.

I am very grateful for the time and place where I am, for my family and for those who were or are my professors, for all my friends, for all those who have contributed and influenced the destiny of my life.
„Soli Deo Gloria”